Kilowaar

Als kilowaar verslinder weet ik als geen ander wat voor een teleurstelling het is als je weer eens een prutkilo op internet hebt gekocht….zonde van je geld en je durft het eigenlijk niet meer online te kopen. Daarom heb ik ooit besloten om m’n kilowaar bij de “bron” te kopen, leuk modern spul met een normaal gehalte aan toeslag. Ik kijk de kilowaar na op slecht spul en knip alles kort en op enkel papier, wat ik zelf kan gebruiken haal ik eruit en wat ik over heb verkoop of ruil ik. Ik verkoop uitsluitend kwaliteit kilowaar en ik geef er “niet goed, geld terug” garantie op…en dat is vrij uniek te noemen! Alle kilowaar en andere postzegels staan te koop in m’n  webshop en voor vragen kunt u altijd mailen. gerooide@gmail.com
Update: Omdat ik jarenlang veel kilowaar heb ingekocht is mijn verzameling plaatfouten zeer groot geworden. Veel plaatfouten Bundespost uit de jaren ’50 t/m de jaren ’90 heb ik dus al. Dubbelen verzamel ik niet :-) dus koop ik tegenwoordig nog maar eens per jaar een 20 kg baal om de nieuwste zegels na te kijken. Ik koop nu meer verzamelingen en partijtjes Oud-Duitsland en gebieden.

Hier ziet u een foto van enige tijd geleden, tegenwoordig wordt de kilowaar in dozen (10kg) aangeleverd omdat dit minder belastend is voor de werknemers.
Niets kan het hart van een postzegelverzamelaars sneller doen slaan dan een verse baal sortierware. Als ik met een verse baal vanaf de handelaar huiswaarts rijdt kan ik me maar moeilijk bedwingen om er niet in te gaan wroeten. Bij het stoplicht neem ik even snel een even kijkje totdat toeterende automobilisten mij attenderen op groen licht. Zodra ik thuis ben laat ik de baal voorzichtig leegglijden op de vloer en kan het grote avontuur beginnen. Ach, ieder gek heeft zo z’n gebrek moet je maar denken :-)

Als je leuke Duitse kilowaar in Nederland  wilt kopen zijn er eigenlijk maar 2 adressen waar ik goede ervaring mee heb. Bredenhof in Rotterdam heeft regelmatig mooie Duitse kilowaar te koop, hij is niet de goedkoopste maar z’n kilowaar is “niet gesloopt”.Niet gesloopte kilowaar herken je o.a. doordat er nog flink wat frankeergeldige (ongestempelde) postzegels inzitten.
Het 2e adres waar ik goede ervaring mee heb is postzegelhandel J van Haarlem www.kilowaar.nl De website is niet echt update, het beste kan je gewoon even telefoneren en vragen of er nog iets in de aanbieding is. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en in de zomer is er altijd extra korting op de Duitse kilowaar…voordelig!!!

Het 3e adres is de bron zelf! Veel handelaren kopen hun kilowaar bij Bethel in het plaatsje Bielefeld, Duitsland. Bethel is een instelling die veel doet voor “behinderten” en zo zamelen zij ook postzegels in om de kas te spekken. Kilowaar kopen en gelijk het goede doel steunen…mooi toch! Omdat ik al veel plaatfouten van voor het jaar 2000 heb, koop ik nu regelmatig moderne kilowaar bij Bethel. Ik heb alle aangeboden soorten reeds gekocht en koop nu nog alleen “Sorte DP”, leuke verse kilowaar met flink wat ongestempelde postzegels en een leuk gehalte aan toeslagzegels…aanrader!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.