Afweken

Postzegels afweken is voor veel mensen een probleem. Zonde van alle moeite als blijkt dat alle zegels weer eens een rood kleurtje hebben gekregen of bobbelig zijn. Ik zal u uitleggen hoe ik het doe, probeer het gerust eens een keer. Selecteer de zegels die u wilt afweken op….zwarte randjes van rouwbrieven, papier waar viltstift op zit etc. , deze zegels kunt u het best apart afweken.

Doe de geselecteerde zegels in een bak met koud water, laat de zegels even staan en dan afgieten en weer met koud water bijvullen, je kunt nooit genoeg spoelen. Om ze echt schoon te krijgen doe ik er een druppeltje afwasmiddel bij, één druppeltje is echt genoeg!!

Als alle zegels hebben losgelaten leg je ze met de afbeelding naar beneden op een krant. Zodra de glans van de rugzijde is verdwenen (ze hoeven nog niet droog te zijn), leg je ze in een telefoonboek en de volgende dag heb je mooie platte zegels. Een bijkomend voordeel is….dat je de zegels mooi bijelkaar hebt en ze niet nog een keer hoeft te sorteren!

Lekker veel boeken op elkaar geeft het beste resultaat!

Een tijdje geleden heb ik de SAFE PRESS aangeschaft, een pracht van een apparaat om je postzegels mee te drogen.

Het principe van het afweken zoals ik het hierboven heb beschreven blijft hetzelfde, alleen het telefoonboek is dan vervangen door de pers. De zegels zijn na ca: 2 minuten droog en mooi plat, vooral als je blokken wilt drogen is het een uitkomst. De pers is voorzien van een thermostaat zodat je h’m gewoon een paar uur aan kunt laten staan en continu kunt doorgaan met drogen. Het apparaat kost zo rond de € 140,00 en is bij de goede postzegelzaken te koop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.